Panna Cotta s kávovou omáčkou
Panna Cottu jsem vždycky chtěla vyzkoušet (ochutnat i udělat). Nevím proč, ale vždycky jsem si myslela, jak to je hrozně složité a ono je to přitom tak jednoduše jednoduché!
Panna Cotta - 6 porcí
- 2 kelímky smetany na šlehání po 200g
- 50g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 4 plátky želatiny
Kávová omáčka
- 2 espressa, 4 lžíce cukru
Postup:
- Smetanu dáme do hrnce a na mírném ohni zahříváme, ale nevaříme. Do smetany přidáme i cukr a necháme ho rozpustit.
- Vanilkový lusk si rozřízneme napůl a pomocí nože z něj setřeme semínka a přidáme do smetany.
- Plátky želatiny vložíme do hlubokého talíře, zalijeme 4 polévkovými lžícemi studené vody a necháme asi 3 minuty bobtnat. Pak želatinu vymačkáme a vložíme do smetany, kde se hned rozpustí.
- Hmotu vlijeme do formiček (použila jsem nízké sleničky) a necháme chladit. Mně stačily 2 hodiny, ale nejlépe asi přes noc.
- Kávovou omáčku připravíme tak, že dáme do hrce espressa s cukrem a vaříme, dokud se voda z kávy nevyvaří a nevznikne omáčka. Já osobně se přiznám, že se mi to nepovedlo. Omáčka mi hned na talíři ztuhla a rozhodně nebyla tekutá...buďte lepší a nezredukujte ji moc ;)
já nad tímto receptem uvažuji už dlouho a asi se do něj co nevidět pustím :)
OdpovědětVymazato mňam. měla jsem ji párkrát v itálii, ale udělat si ji doma, to mně nenapadlo.. :)
OdpovědětVymazatTo neni dobry, prohlizet si takovyhle posty pred obedem :D
OdpovědětVymazatMňam, to vypadá nádherně!
OdpovědětVymazatZkoušela jsem ji a byla senzační! :)
OdpovědětVymazatJany: To mám radost ;)
OdpovědětVymazatnejvíc ňamiiiii :))
OdpovědětVymazathttp://bombaboom.blogspot.com/
Oh, very nice!!
OdpovědětVymazatWould be a pleasure if you visit me too!
xx
vyzera to bohovsky dobre !
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle, hned tvůj blog sleduju a musim ty tvoje recepty vyzkoušet :)
OdpovědětVymazat