Houbové rizoto
Rozpis pro 2 porce:
- 130g rýže Arborio
- 400ml vývaru (i z kostky; zeleninový nebo houbový)
- 2 lžíce másla
- půl cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g zpracovaných hub***
- 50g strouhaného sýra
- citrónová šťáva
Poznámka: Na pravé rizoto je zapotřebí kulatozrnná rýže a tak jsem koupila tuto. Krabice o hmotnosti 500g stála 42Kč.
V hrnci na lžíci másla osmahneme půl na drobno pokrájené cibule a na drobno nasekaný česnek.
Po zesklovatění přidáme suchou rýži a necháme obalit každé zrníčko tukem.Poté přilijeme asi 2/3 vývaru a necháme vařit do vypaření tekutiny (kolem 10 minut).
Mezitím si vedle na pánvi rozpálíme lžíci másla a vsypeme houby, které ochutíme ještě citrónovou šťávou a necháme podusit do změknutí.
Když je tekutina z rýže vypařená, přidáme zbylý vývar a houby. Promícháme a přisypeme polovinu sýra. Na mírném ohni pak vaříme do změknutí rýže.
Nandáme na talíře a posypeme zbylým sýrem. Pro milovníky hub naprostý ráj!
Máte rádi houby? :)
nom nom
OdpovědětVymazattak tohle si uvarim!
mňam, tohle si uvařím k večeři!! máš super blog, sleduji!
OdpovědětVymazatzrovna dneska jsem si rikala ze mam nejakou chut na houby! perfektni tip, děkuji.
OdpovědětVymazatmiluju houby a zrovna vcera jsem take delala italske risoto:)
OdpovědětVymazathouby zbožňuju, ale v rizotě je nemusím :-) ale vypadá to skvěle :-)
OdpovědětVymazattaketo rizoto milujem!!!!
OdpovědětVymazatauč:D nemám ich rada...:)
OdpovědětVymazathouby teda moc ráda nemám, ale v tvém rizotu bych je snědla :D :P
OdpovědětVymazatJo, risotto miluju. Tolik uhlohydrátů v jednom se jen tak nevidí. Žampionové nejlepší, hráškové taky velký oblíbenec.
OdpovědětVymazatJá se tady snad ještě naučím vařit, no to je naprosto dokonalý... Všechno chápu, vím, kde se to dá koupit... Vivat houby! Vivat tvůj blog!!
OdpovědětVymazatstephaniepabian.blogspot.com